A mosipelus előnyei

Bizonyára te is elgondolkodtál már azon, hogy hogyan tehetnéd egészségesebbé a pelenkás kort kisbabád számára.

A mosható pelenkáról elsőként a legtöbbünknek a hipós nagyfazékban főtt tetrapelenkák jutnak eszébe. Pedig manapság közel sem ez a helyzet. 😉 

Nézzük meg először a mosipelus előnyeit:

Környezetbarát

Tudtad, hogy az eldobható pelenkák több mint 500 év alatt bomlanak le?

Szelektíven nem lehet gyűjteni őket, így a benne lévő nedvszívó gyöngyök a szemétfeldolgozás során a földbe kerülnek. Ezek a gyöngyök, a talajból is kivonják és eltárolják a vizet, így ez a vízmennyiség már nem kerül vissza az ökológiai körforgásba. 

Előállítása is rengeteg vegyszert és alapanyagot igenyel, így egy gyermek a pelenkás kora alatt, – átlagosan kb 2,5 év – több tonnányi veszélyes hulladékot termel. És még nem is szamoltunk a szállítással, logisztikával kapcsolatosan felmerült környezetterheléssel.

Olcsó

Tudtad, hogy csupán kb. 10.000.- Forintba kerül 2 db jó minőségű mosipelus?

És hogy ez a 2 db mosipelus az 1 napi pelusadagotok egyharmada?

És azt, hogy ez a 2 db pelus 6-8 évig is tudja szolgálni a
családotokat, akár több gyermeken keresztül is?

Az átlagos készlet kb 20-25 db pelenkából áll egy babának, így az eldobós pelenka árának töredékén pelenkázhatjuk kisbabánkat. Ez a pelenkamennyiség pedig kiszolgál még egy, vagy több tesót is, majd ha már nincs rá szükségünk, el is adhatjuk.

Egészségesebb a bőrnek

Tudtad, hogy a mosható pelenka használatakor nem szabad hagyományos popsikenőcsöt használni?

A posikenőcs eltömíti a pelusok nedvszívó rétegét, így tönkre teheti azt. A baba popsijának a mosipelusban normál esetben nincs szüksége krémezésre, mert nem szárad ki extrém módon a bőre, mint az eldobós pelusban, így természetes védekezőképessége is megmarad.

Természetesen előfordulnak olyan esetek, mikor a bababőrnek nagy kihívásokkal kell szembenéznie (pl. fogzás, új ételek), ilyenkor tiszta lanolint javasolt a popsira kenni, ami rövid idő alatt helyrehozza a bababőrt és nem károsítja a pelenkát sem.

Szép

Tudtad, hogy rengeteg gyönyörű minta és fazon létezik?

Manapság nagyon sokféle tipusú és fazonú mosipelus kapható, viszont az esztétikai élményt a különböző cuki, menő, vagy egyedi minták tudják fokozni. Vannak készítők, akik egyedi igényeket is teljesítenek, így csak a fantáziánk szabhat határt. A gyönyörű pelusoknak nagyon nehéz ellenállni, úgyhogy könnyen gyűjtővé válik az ember lánya. 😉

Egyszerű a tisztítása

Tudtad, hogy nem kell mosónőnek állnod ahhoz, hogy mindig tiszta pelenkát tudj adni a babádra?

Egyszerűen csak kiöblíted használat után és egy pelusos vödörben gyűjtöd a használt pelusokat mosásig. Durva vegyszereket nem is szabad használni mosáskor, de nem is kellenek ilyenek a pelusok tiszításához. Egyszerű, környezetbarát mosószerekkel, kevés fáradozással megoldható a pelusok tisztántartása. Akár még a többi ruha közé is bedobhatod őket, így nem szükséges külön mosást sem indítani miattuk.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑