1. A méhszáj magasság mérés

Ha elhatároztad magad, hogy végre itt az ideje kipróbálni az intimkelyhet, akkor az első teendőd, hogy megméred milyen magasan helyezkedik el a méhszájad. Ez fogja meghatározni elsősorban, hogy milyen kelyheket fogsz tudni használni.

Ha benyúlsz a hüvelyedbe, akkor a falát puhának érzed. Ha felértél a méhszájhoz, észre fogod venni, mert tapintásra kb olyan, mint az orrunk hegye, vagy egy cseresznye és nyálkás (méhnyaknyák, mennyisége és állaga attól függ, hogy hol jársz a ciklusban.) Ha olyan szögben tapintjuk, akkor lehet rajta kis ovális luk (ilyenkor nyitott állapotban van – menzeszkor és peteéréskor), vagy érezhetsz kis vonalat is (ilyenkor zárt – a ciklus többi napján). Fontos még, hogy egy cikluson belül többször is mérd meg a méhszájad magasságát, mert ahogy nyílik és csukódik, úgy húzódik feljebb, illetve lejjebb. Ez minimális, kb. 0,5 cm-t jelent maximum, de ha pont nyomja a méhszájadat a kehely, akkor az tud fájdalmat okozni. Ezért is kiemelt fontosságú a pontos méret kiválasztása.

Így találod meg a méhszájad


Az ábra alapján el tudod dönteni, hogy kb. hol helyezkedik el a méhszájad. Ha kihúzod az ujjad és megnézed meddig volt benn, le is mérheted vonalzóval, így tudod, hogy maximum mekkora méretű kelyhet tudsz kényelmesen használni. A megbízható gyártók megadják az általuk gyártott kelyhek milliméter pontos méreteit, úgyhogy ez az első lépés a választás útján. Keresd meg te is a méhszájad, igazi élmény lesz, garantálom! 😉

Iratkozz fel Hírlevelünkre ITT, hogy értesülj legújabb bejegyzéseinkről!